|Cebis-cebis Alam|
Pieces of Life
By: k arifin hassan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  >  >>]    [Archive]
Friday, 16-Feb-2007 00:51 Email | Share | | Bookmark
Chronicles of Sungai Rajang



Macam ni la keadaan kat depan rumah aku. Kire nye depan rumah aku ade sungai.Bukan calang2 sungai tu. Sungai yang terpanjang di Malaysia(bangga2). Kat sini lah terkumpulnya banyak sejarah dan kenangan aku ketika dahulu.

Pertama kali nya aku menjejaki kampung yang aku duduki sekarang menggunakan bot berlabuh di tebingan ni. Masa tu jambatan yang menghubung bandar ke kampung aku belum siap. Penduduk kampung ni pun belum ramai lagi. Pindah dari rumah sewa ke lot tetap sekitar tahun 1991.


Waktu tu, jeti konkrit ni belum muncul lagi. Yang ada cuma jeti kayu sahaja. Kat sini jugak aku menemani parent aku gi menjala dan memancing time aku kecik2 dahulu. Tak kira siang dan malam, asal air pasang naik, pasti aku akan mengekori mereka. Ada la dapat sikit udang ngan ikan, sekali sekala dapat udang galah.


Kat paya ni jugak la tempat aku bermain bersama kawan2. Sambil2 berenang di gigi air, takleh jauh2, nanti tenggelam. Pernah hampir lemas kat sini, tapi tak serik2 nak berenang lagi. Biasalah budak2, mane ade rasa puas.

Selain tu, pesta regatta pernah berlangsung di tempat ni. Nampak meriah sebab ramai orang lepak2 tengok perlumbaan perahu panjang.


Sekarang ni, aku pun dah jarang lepak kat sini sebab dah ramai orang lepak2. Dipenuhi oleh pemancing2 n tak kurang jugak budak2 yang bermasalah lepak2 hisap gam. So, takde freedom nak layan jiwang2,tengok kapal2 lalu, merasa breeze n tengok matahari terbenam. Alangkah best nye, mengenang zaman kecik2.



Quote:
Shot yang aku ambik waktu pagi sekitar pukul 9.30 (kalau kat tronoh macam pukul 10.15 macam tu la).


Monday, 12-Feb-2007 12:39 Email | Share | | Bookmark
Jum jog lagi

 
 
 
View all 6 photos...
Atas permintaan raimi, aku sajikan buah tangan daripada utp. Gambar2 ni ditangkap pada sabtu lepas jam pkl 8.30 pagi.Time2 ni tak ramai orang kat sini (sure korg tau ape budak2 selalu buat time2 macam ni).





















Wednesday, 7-Feb-2007 08:52 Email | Share | | Bookmark
suka suka~

erm, baru td aku check emel.rupe2 nye aku belum bagi lagi gambar2 yang remi ambik dari kamera remi kat pacel. sori ye remi. so kat sini aku edit 2 gambar dari shot2 tu. memang lawa shot yang die ambik.





Sunday, 4-Feb-2007 10:29 Email | Share | | Bookmark
Jog,Walk n Sweat

Tempat ni dah bukak, 2nd tempat utk student UTP jog petang2. Mengelilingi tasik yang sebelum ni bekas lombong bijih timah. Bertempat di seberang padang utama UTP.







Friday, 2-Feb-2007 16:46 Email | Share | | Bookmark
Fauna

die ni seekor je yang masih survive sekarang ni. sian die~


ambik time mengemas halaman rumah, menyempat!


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net