|Cebis-cebis Alam|
Pieces of Life
By: k arifin hassan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 27-Mar-2007 01:31 Email | Share | | Bookmark
Tronoh - Classic n Beautiful

posting kali ni special, sebab tak pernah lagi shoot dgn dewa2 photog dr utp utk jalan2 tembak gambar. Actually, ni yg kali ke 5 kot derang kuar menembak same2. Shoot kali ni bertempat di sekitar pekan tronoh. Bertolak dari utp pukul 7.30 pg.

Dimulakan dengan gambar muka aku yang tak seberapa, ahak.

ni la die pemandu keta, siti otai. perati kat gambar tu, sebijik macam otai ladang getah tronoh. hehehe, jgn mare otai-chan. FYI, kawasan ni dikenali sebagai 'the smallest roundabout in the world'.

gambar ni paling aku suke, sebab tetibe je editing menjadi. bangunan kat tronoh mcm dah direborn kembali dlm gambar ni. ecewah.

ni name die orang panggil ayun. dalam keadaan separa sedar.

yang ni lak sedar, aku lak yang tak sedar. abis la aku kena bunuh lepas ni. teka2 sape yang kena.

die ni qalhae. die salah satu finalist Euphonius, vote 4 brown. (promo baik punya)


bape byk gamba dah. erm, penat dah bercerite, korg tengok2 la




Monday, 19-Mar-2007 19:33 Email | Share | | Bookmark
My Grandma

My Grandma
kali ni nyer post bukan gambar yang selalu aku tangkap tapi gambar yang di scan. Gambar lama itam putih nye and dah ada koyakan kecik n kedut kat gambar ni. Biasa la kertas gambar ni mane tahan lame2. Actually, mak aku suruh aku bersihkan gambar ni. So, aku just gune clone stamp utk hilangkan koyakan dan kedutan. Dah abis gune clone stamp, try enhance kan gambar ni dgn gaussian blur, level n curves supaya nampak evergreen n everlasting. hehehe


Quote:
love you granma



Wednesday, 7-Mar-2007 01:20 Email | Share | | Bookmark
Buaian n Faces

amik kat RnR tapah dalam perjalanan ke KL utk show tarian kat KL Convention Center malam tu, seperti biasa kamera kawan(bile la aku nak ade satu ni). amik kire2 pkl 9.30 pagi. gamba ni aku dah edit sbb aku suke edit, even gamba asal die lawa. tapi aku nak lawa kan lagi. mesti budak2 dalam gambar ni suke. kan kan?

Quote:
p/s kepada model2, anda diberi keutamaan utk memberi sebarang komen, ngeh ngeh ngeh...




Quote:
model: Ee. Izzi, Sharin, n Kapten


Monday, 5-Mar-2007 12:29 Email | Share | | Bookmark
Trip Putrajaya : Wetland

Sampai kat wetland lebih kurang pkl 11.30. Tak puas sebab macam banyak lagi bende yang tertinggal lebih2 lagi nak ambik shot2 yang menarik. Sempat pergi Look Out Tower n Nature Interpretation. So, ni je la yang ade aku ambik.








Quote:
Happy birthday 2 sed00t yang ke 23, may god bless u


Wednesday, 28-Feb-2007 10:02 Email | Share | | Bookmark
Trip Putrajaya : Masjid Putra

Masjid Putra - 1
Masjid Putra - 2
Trip ni dibuat jumaat lepas untuk subjek intro to urban planning. Memang best sebab berpeluang untuk kali ketiga n kali ni agak lucky sebab bawak kamera. Tapi still kamera orang, thanx to usop.




Quote:
sape2 yang perasan bait2 lirik ni, sile la post


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net