|Cebis-cebis Alam|
Pieces of Life
By: k arifin hassan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 31-Oct-2007 14:55 Email | Share | | Bookmark
Raya Mood Part 1: Balik Kampung

 
 
 
View all 6 photos...

Quote:
===================================================
AK5264 KUL - SBW 1835 Calling
===================================================

Betapa rindunya pada rumah di kampung. Lebih2 lagi menjelangnya lebaran yang mulia. Tahun lepas tak pat balik raya since busy ngn agenda di kampus. Kali ni balik sebagai trainee tp rasa mcm orang yang dah bekerja. Memang best.
Balik awal 5 hari sebelum raya. Pakai Air Asia and secara solo, tp takpe. Asalkan sampai ke destinasi yang dituju. So, alang-alang dah bawak kamera tu terhasil la beberapa ariel shot dari dalam flight.


Wednesday, 26-Sep-2007 09:57 Email | Share | | Bookmark
dave hill??

 
percubaan pertama mengedit gambar stail dave hill


Quote:
- offset
- high pass
- gaussian blur
- vivid light
- noise
- unsharpen mask


ni untuk gambar asal


Wednesday, 12-Sep-2007 15:10 Email | Share | | Bookmark
Malaysia - 44 years old.

Selamat menyambut hari Malaysia.




Quote:
16 September 1963, tarikh pembentukkan Malaysia yang merangkumi Tanah Persekutuan, Singapura, Sabah dan Sarawak.




Tuesday, 4-Sep-2007 08:35 Email | Share | | Bookmark
Hasilnya~~

intro entry utk kamera baru. ehehehe.





gatal tangan nyer version...





Quote:
thanx jack n matt, sbb curahkan serba sedikit ilmu2 photog time jalan2 ari tu.


tunggu 4 my next post. ada baaanyaaakkk lagi.


Wednesday, 29-Aug-2007 09:05 Email | Share | | Bookmark
A New Day Has Come

Present to you...my "buah hati"


Setelah lama menunggu, sekian lama menggunakan kamera orang lain(isk isk), akhirnya, aku dah ada kamera sendiri. fuuhhhh...

Setakat ni masih dalam proses nak sesuaikan diri dengan kamera. Masih bereksperimen, belajar dari yang pakar n kawan2 yang ade kamera yang sama(thanx jack).

Kenapa LUMIX FX10? Banyak cerite belakang tabir ni.
1. sebab aku belum mampu, sian... ni je yang aku dapat pakai skrg(bersyukur aje la)
2. sebab pandangan pertama time PC Fair KL tempoh hari.
3. sebab my fren pun nak beli sekali(aku rekomen die yang beli sebenar nye, aku nak model lain)
4. sebab abang penjual kamera...opppsss(kenapa mesti abang?), takde la. Die beriya nak aku beli kamera ni.
5. sebab akak booth kat PC Fair(baru betul!) pun beriya nak aku pilih jenama lumix. berkobar2 die bercerite. hahaha
6. sebab dalam range bajet n the best bg mata aku. ehehehe.
7. sebab banyak orang dah convince aku beli kamera ni.
8. sebab ade kaler itam(itam itu keunggulan)

byk nye sebab. hehehe. ape2 pun, aku berharap ape2 kamera yang singgah kat genggaman aku, aku bole buat sehabis baik punya. yosh~

Selamat Datang PanaLumix FX10.


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net